Market Garden de strijd om de Betuwe

10augAll Day30octMarket Garden de strijd om de BetuweMuseum in Heteren

Event Details

In dit gebied tussen Arnhem en Nijmegen werd hard gevochten door Geallieerden en Duitsers. Totaal streden er 16 verschillende nationaliteiten. In deze omgeving zijn 132 vliegtuigen neergestort. De Betuwe was veranderd in een oorlogsgebied. Door al het oorlogsgeweld werden 60.000 burgers geëvacueerd. Dit gebied tussen de rivieren Rijn en Waal, tot de lijn Opheusden – Dodewaard kreeg in september 1944 van de Geallieerden de naam “Het Eiland”.

In het Betuws Oorlogsmuseum “The Island’’ is een volledig overzicht van deze aangrijpende geschiedenis. Het museum werd geopend in april 1999. Te zien zijn onder andere vijf diorama’s waarin alle 16 verschillende nationaliteiten zijn verwerkt. Wapens, fotomateriaal en vele persoonlijke items maken het geheel compleet.
Veel voorwerpen zijn in een periode van 45 jaar geschonken door veteranen en inwoners van deze omgeving. Bijna elk voorwerp in het museum heeft zijn eigen verhaal. Er is een gids aanwezig om u een rondleiding te geven.
Als extra aanvulling op de Betuwse historie is er ook nog een diorama te zien van het Nederlandse leger van mei 1940. (Betuwe-linie) Regelmatig zijn er wisselende tentoonstellingen in het museum.

Heeft u misschien nog iets uit deze periode?
Denk dan aan dit museum, hier krijgt het een mooie plek.

more

Time

August 10 (Wednesday) - October 30 (Sunday)(GMT+02:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *